היא קיבלה הודעה בנייד ופניה סמקו מכעס
היא קיבלה הודעה בנייד ופניה סמקו מכעס, הבטתי בה בשאלה והיא ענתה בזעף "בעלי שלח לי הודעה שאני מבזבזת כסף, הוא מקבל הודעה על כל פעולה בכרטיס האשראי, אנחנו כבר לא מדברים, רק מסמסים" את החלק האחרון של המשפט אמרה כבדרך אגב
"מה הוא חושב לעצמו? הוא לא אבא שלי שיפקח עלי !!" הרימה את קולה, בעודה מעיפה את שערה הארוך לאחור. היא הייתה נסערת ... היא נעה במקומה באי נוחות, משנה את תנוחת ישיבתה בקופצנות.
" כל בקשה שלי לרכישה, כדי לשפר את הבית שלנו, נדחית שזה לא הזמן, כל פניה של הילדים לקבל כסף הוא דוחה "באין" הם כבר לא פונים אליו, רק אלי, ואני נותנת ..
וזה לא נכון שאין לנו כסף, שנינו עובדים ... אני חושבת שאנחנו צריכים לתת.
נכון, פעם היו לו משכורות טובות, אבל היום אני מרוויחה הרבה יותר ממנו, עובדת יותר קשה ממנו, הוא נח צהריים, כל ערב שאני שבה הרוגה מהעבודה, מחכה לי כיור מלא כלים, והוא עוד מתלונן, אני לא בטוחה שאני רוצה להמשיך לחיות אתו"
היא אספה את אצבעותיה והניחה אותם על צד צווארה,
"נמאס לי שהוא יושב לי על הצוואר..... נמאס לי שאנחנו כל הזמן במלחמה"
אם נשאל מספר אנשים, מה המשמעות של כסף בעיניהם? נקבל מכל אחד מהם תשובה אחרת.
אחד יאמר: בטחון, שני יאמר: חופש ,שלישי: עצמאות ועוד כהנא וכהנא
מהו משמעותו של כסף בעיננו?. האם אנו חרדים מחסרונו? האם אנו שווי נפש לגביו? האם אנו פזרניים? נדיבים? מתוכננים?
האם ההתייחסות אליו נובעת מהחינוך שקיבלנו? האם המודל המשפחתי השפיע עלינו?
כמה לקחנו מהתנסויות שלנו או של חברינו?
אילו תפיסות/פרדיגמות יש לנו?
"תפקידו של הגבר לשאת בעול הפרנסה"
הייתי בשבוע שעבר בחתונה, הרבי הקריא את הכתובה ובה נאמר שהגבר צריך לדאוג למזונה לפרנסתה ולכל צרכיה של אשתו, כמה ארכאי.. "אם הגבר מרוויח יותר הוא אינו צריך לשאת במטלות הבית":
פער בתפיסה של בני זוג לגבי משמעותו של הכסף בחייהם, דורשת עבודה. בעזרת ייעוץ זוגי ניתן לצמצם את הפער ולהבין את עמדות בן או בת הזוג.
כסף יכול לגרום למריבות איומות בן בני זוג. ואז כמובן גם התקשורת נפגעת, האמון והקירבה
זוגות שיש להם חשבונות נפרדים ומנהלים פנקסנות מי ישלם מה, מוותרים על אלמנט חשוב בתפיסת הבית המשותף שאומרת אנו יחידה אחת הדואגת ביחד לרווחתנו ולרווחת ילדנו, יש לנו מטרות משותפות ואנו שואפים ביחד להגיע אליהם.
ושאנו יחידה אחת זה לא חשוב מי מרוויח יותר ומי משכורתו קטנה יותר, כי הקופה משותפת
והמאמץ משותף.